Let op, geld lenen kost ook geld.
Waarschuwing: toename van phishing (via SMS) en frauduleuze oproepen! Fraudeurs doen zich voor als medewerkers van Buy Way. Geef NOOIT informatie vrij per telefoon en onderneem NOOIT actie als je twijfelt. Meer info. close

Veelgestelde vragen en antwoorden

  • Wat is de nulstelling?
    De nulstelling maakt deel uit van de bepalingen die worden opgelegd door de Belgische wetgeving van het consumentenkrediet.*

    Dit houdt in dat de kredietnemer wettelijk verplicht is de door hem gebruikte kredietlijn terug op nul te zetten binnen een maximum aantal maanden vastgelegd door de wet en de kredietovereenkomst.

    Concreet betekent dit dat de kredietnemer het opgenomen kredietbedrag, de kosten en de intresten moet terugbetalen vóór een bepaalde datum, de zogenaamde nulstellingsdatum. Door de terugbetaling is de verplichte nulstelling uitgevoerd en wordt een nieuwe nulstellingsdatum bepaald zodra de kredietlijn opnieuw kan worden gebruikt.

    De minimum contractuele aflossingen van je kredietopening zullen mogelijk niet voldoende zijn om je saldo volledig terug te betalen op de aangegeven nulstellingsdatum.

  • Over welke Buy Way-producten gaat het?
    Deze wettelijke verplichting is van toepassing op kredietopeningen. Daarmee bedoelen we de Mastercard® uitgegeven door Buy Way (uitgezonderd professionele kaarten) en de revolving kredietproducten zonder Buy Way-kaart (Buy Way Line).
  • Wat is de termijn voor de nulstelling?
    Indien je jouw contract hebt ondertekend na 31 december 2012, dan staat de nulstellingstermijn vermeld op jouw contract. Je zult verwittigd worden door middel van een duurzame drager (8 maanden en 2 maanden voor het einde van jouw nulstellingstermijn).

    Voorbeeld:
    Indien je over een kaart gekoppeld aan een kredietopening met een kredietbedrag van €2.500,00 beschikt, dan zal jouw nulstellingstermijn 41 maanden bedragen. De nulstellingstermijn zal op nul gebracht worden telkens jouw verschuldigde saldo (inbegrepen Buy Way Facility) op nul staat.

    De minimum contractuele aflossingen van je kredietopening zullen mogelijk niet voldoende zijn om je saldo volledig terug te betalen op de aangegeven nulstellingsdatum.
  • Wat gebeurt er als ik mijn verschuldigde bedrag niet volledig heb terugbetaald na de nulstellingsdatum?
    Als je de nulstellingsverplichting niet naleeft, zal het gebruik van jouw kredietopening in eerste instantie geschorst worden. Indien de terugbetaling niet tijdig en conform de nulstellingstermijn wordt uitgevoerd zal deze wanbetaling worden geregistreerd bij het negatieve luik van de Centrale voor kredieten aan particulieren (CKP) van de Nationale Bank van België.
* Artikel VII.95 § 2 van het Wetboek van economisch recht en artikel 14, § 3 van het Koninklijk besluit van 14 september 2016 betreffende de kosten, de percentages, de duur en de terugbetalingsmodaliteiten van kredietovereenkomsten onderworpen aan boek VII van het Wetboek van economisch recht en de vaststelling van referte-indexen voor de veranderlijke rentevoeten inzake hypothecaire kredieten en de hiermee gelijkgestelde consumentenkredieten.
Geen antwoord gevonden op je vraag? CONTACTEER ONS